Bli bevisst bedriftens styrker

Styrken i en bedrift er de ansatte. Den lederen som forstår det vil ha et bærekraftig selskap.

Dette er spesielt synlig i «Startups» eller unge bedrifter hvor lederen er den som startet selskapet. Jeg har opplevd at lederen har sagt han synes det er viktig å tre tilbake, men gjør fortsatt alle oppgavene selv.

Det er vondt å overlate oppgaver til andre, men det er verdt det. Hvis du ønsker en bærekraftig bedrift, er det slike tiltak som må til.

Det er viktig at du ansvarliggjør andre – at du ikke tror du må fikse alt selv. Ved å involvere og inkludere andre ansatte gir du dem tillit og eierskap til oppgaven de er satt til å gjøre. Du hjelper de rundt deg til å oppnå sitt potensiale.

Det handler om å løfte sine ansatte. Mange ledere tror at det forventes at de skal ha alle svarene, men det skal de ikke alltid. Ved å engasjere de ansatte kommer det kanskje bedre svar, annerledes svar eller svar som kvalitetssikrer dine egne antakelser. Slike prosesser vil gjøre bedriften sterkere og vil også styrke organisasjonen.

Klarer du å få til prosessen jeg bidrar med får du ofte et bedre, mer gjennomtenkt og i noen tilfeller raskere resultat. Som leder vil du komme til å oppleve et skikkelig kick.


Kontakt meg!

Er du klar for endring? Ønsker du å vite mer? Fyll ut skjema under for en uforpliktende samtale.

Skriv inn navn
Skriv inn din e-post